Dag 2 Kakadu NP

25 augustus 2012 - Jabiru, Australië

Rustig aan gedaan vandaag, beginnen al aan de temperatuur te wennen. Het Nat park voelt aan of je in een dierentuin leeft. Papagaaien vliegen rondom,'s ochtends hadden we een Hagedis op het terras zitten en onderweg kom je ook van alles tegen. Rond 11.00 uur op pad gegaan. Eerst naar het Warradjan Aboriginal Cult. Centr. Hier was tentoonstelling over het leven van de Aboriginels in deze omgeving. Veel uitleg gekregen over hoe ze woonde, eten en de natuur. Ook over de invloed van de blanken op hen. Hierna doorgereden naar Cooinda. Dit dorp bestaat uit tankstation, camping, hotel, restaurants, VVV kantoor en zwembad.

Na de lunch even heerlijk gezwommen. Op die manier is 37 graden wel uit te houden. Het zwembad was mooi aangelegd, net of je tussen de rotsen in een lagune zwom met palmbomen om je heen.

In brochure lazen we dat je voor het park een pas nodig hebt. Met opbrengst van deze pas onderhouden ze het Nat Park. Kakadu is voor een groot gedeelte bezit van 1 stam/ familie. Zij heben ook het informatie centrum opgezet, Cooinda gebouwd en beheer erover, verder geven ze verschillende excursies. Wij hebben een avond excursie voor op de Yellow river Billabong geboekt.

Nadat we opgefrist waren met het zwemmen zijn we naar Nourlangie gereden. Hier deden we een rondwandeling langs rotstekeningen en shelter plaatsen van de vroegere stamleden. We waren net te laat voor de storyteller die bezig was. Maar met de info borden konden we toch een hoop info krijgen.

Bij tijds weer vertrokken naar ons huisje, eten gemaakt en op ons terras lekker gegeten. Om 18.00 gingen we weer op pad naar Cooinda. Onderweg stond een buffel langs de kant van de weg. We hadden al gelezen dat de Indonesiërs deze mee hadden genomen in de beginjaren. De buffels vernietigde echter de flora en fauna van de wetlands. Er is daarom jacht gemaakt op de buffels toen. Zo af en toe kom je nog wel een buffel in het wild tegen. net als wilde paarden die hier rondlopen en varkens. De buffel ging gelukkig op zij voor ons. Later hoorde we van de excursie begeleider dat bij hem de buffel midden op de weg bleef staan en zelfs wilde aanvallen. De Crocodile Dundee truc werkte ook niet vertelde de begeleider.

Bij tijds waren we in Cooinda en konden nog een bak koffie nemen en een dessert. (zat bij de excursie dessert) Om 19.45 werden we met de bus opgehaald en naar de boot gereden. Het was al pikkedonker buiten. De begeleider vertelde ons dat recent een kudde varkens geweest was bij de steiger en de toeristen hadden aan gevallen omdat ze jonge hadden. Vervolgens mochten wij de steiger op en bleef hij achter om het licht uit te doen. Erg fijn, hahaha. Om ons heen hoorde we de kikkers kwaken, krekels en vogels. Op de boot zaten zenders om de muggen weg te houden, erg prettig. Tijdens de boottocht vertelde de begeleider van alles over zijn familie en tradities. Ook over de sterren hoe die bij de Aboriginals benoemd worden. Helaas was de lucht bewolkt en zagen we maar een paar sterren. Geregeld roken we een krokodil in de buurt (ruikt naar vis) en 1 ook gezien tijdens de tocht. Om 22.00 uur waren we terug met de boot. De rit terug in het donker verliep goed. Op het park hoorde we de Dingo's in de verte. Het was weer een mooie en boeiende dag geweest.

1. Joke:
    26 augustus 2012
    hallo vrienden een ijsje gegeten bij van de linde op de nieuwedijk. zo als ik het zie bevalt het eten jullie wel doe voorzichtig en een goede reis verder je vriend.